joi, 24 februarie 2011

Capra vecinului e fancy

Salutare cititorilor

Am zis ca dupa atatea posturi anti-sistem m-am gandit sa enumar si cele trei-patru lucruri care imi plac in Marea Britanie. Dupa indelungi cautari si reflexii am gasit urmatoarele:

Natura statica cu mere'n aer
Primul pe lista si castigand detasat fata de absolut orice este magazinul Worldwide. Aici gasesti sute de produse cu care nu stii ce sa faci dar printre care poti sa dai de: malai, seminte, carne proaspata, cateodata 24 de oua la o lira, douazeci de kilograme de orez la 15 lire (oferta speciala pentru chinezi) s.a.m.d. Produsuele nu sunt totul in acest magazin, mai toti angajatii sunt pakistanezi sau indieni (un pic negriciosi oricum-cred ca ii alege special) si mai gasesti si muzica indiana kitchoasa, tip Bollywood care imi aduce aminte de manele, din fericire nu inteleg versurile asa ca e in regula; si oricum e mai bine decat house-ul cu care sunt bombardata la ASDA. Cred ca daca iei semnificatia versurilor din manele unele pot suna ok, ba mai mult acest gen de muzica se pare ca ii ajuta pe strainii care vin la noi sa inteleaga limba romana (conform blog-ului lui Sam cel roman din stanga paginii).

Un alt lucru pe care il ador aici sunt autobuzele cu etaj. E foarte interesant sa te plimbi cu ele mai ales cand ai ajuns pentru prima data in Marea Britanie si nu esti obisnuit cu traficul si ai impresia la fiecare pas ca o sa te ciocnesti de alte masini. In plus, ai impresia ca te plimbi cu un tir si pot face can' bancul ala cu politistii:
La parter petrecere, galagie, muzica....sus, nimic, linistie de mormant. In continuare cei de la parter petrec si fac galagie, joaca tot felul de chestii, bautura alea alea....sus, nimic. Cei de la parter tot stau si petrec pe cand aia de sus tac ca muti. Sergentul se decide sa vada ce se intampla cu cei de la etaj si urca si ii intreaba:
- Pai bine mai, colegii vostri stau si petrec de cand am pornit si voi nimic, ce se intampla?
- Pai sefu' va permiteti, voi aveti sofer acolo jos, noi nu...

Un alt lucru, si foarte important de altfel si care imi place foarte mult, sunt veveritele americane, gri si grasune. Unele sunt asa de grasune incat am auzit ca in Londra deja au probleme cu colesterolul si cu inima...Oricum, imi place la nebunie sale hranesc cu nuci, desi in prima faza au intentia de a fugi, astfel eu contribuind la problemele de sanatate ale veveritelor din Marea Britanie.

Alexandra (grecoaica)
Ar mai fi si faptul ca in general aici la camin raportezi o problema prin sistem si ti se rezolva in mod oficial in maxim o saptamana, nu stiu exact cum e cu caminele de la noi, dar presupun ca varianta mioritica e ceva la modul: nea Gigi!!! Am si eu o problema cu caloriferul!? Vine...iti rezolva sau nu, dar nu-ti zice daca ratat, ii dai de-o bere si toata lumea e fericita. Si desigur, trebuie sa mentionez ca daca esti fan George Orwell, poti avea tot felul de experiente de tip Big Brother (1984), prin gari, prin supermarketurile de tip vestic (gen ASDA), prin aeroport mai ales, la banca, pe strada in general...etc.

Si, in categoria capra vecinului e fancy, am inteles recent ca au marit bursa la doctorat la noi in tara si s-a facut in jur de 2000 de lei pe luna. Singura problema reala ar fi ca incep sa-ti dea banii de pe la sfarsitul lui martie inceput de aprilie, asa ca pentru amatori trebuie planificata bine chestia. Intre timp o sa verific mai in detaliu situatia.

Printre altele, am mai fost pe la facultate, am mai citit pentru cursuri. Volumul de citit pentru cursuri s-a diminuat semestrul asta dar asta nu inseamna ca am timp liber, acesta trebuie folosit pentru dizertatie si eseuri. Am reusit azi, in mod extraordinar sa gatesc peste la cuptor cu legume si cu piure deja depasind nivelul de paste cu sos de rosii. Am zis ca terbuie sa mai schimb meniul ca innebuneam numai cu supe si orez.


                                                                                        Toate cele bune, Vrabiuta.

9 comentarii:

  1. Imi place fotografia cu merele! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. ti am zis k e usor cu pestele??:P

    RăspundețiȘtergere
  3. @Raluca: am uitat sa-ti multumesc in mod oficial pentru ideea de titlu :D

    @andreea: asta din ce ai auzit de la toma? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. ha ha ha...azi am facut supa cu taitei (taitei de casa :P) singura singurica :D..poate de asta a iesti mai mult taitei de supa (aka multi, muti taitei si ceva zeama cu cativa morcovi)..da mai exersez!!..si sa stii k eu mereu fac garnitura si salata la peste :P..si asta e o arta!! >:D<:*

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am descoperit ceva fantastic depre gatit. exista un ciolofan tip punga in care bag si carnea si legumele la cuptor si in 30 min sunt gata toate. si faraaaqaa sa murdaresc cuptorul si tava. am facut si carne cu maszare. pui cu morcov si cartori. sau peste cu ceapa si morcvov. daca ai nevoie de ideei pt gatit sa-mi spui. mult succes . pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. @Andreea...o sa mai strici vre-o doua supe pana o sa te prinzi cati taitei iti tebuiesc :D cel putin la mine asa a mers pana am renuntat de tot la taitei :D

    @oana...da stiu de punga aia, vine si cu ceva condiment pe aici n-am vazut inca, dar ma descurc cu staniolul :D

    RăspundețiȘtergere
  7. exista punga d-aia la tesco..fara condimente..da e ok k pui niste sare si piper..nu i mare scofala!!

    RăspundețiȘtergere
  8. eh....las' ca ma descurc cu staniolul :D n-are rost sa dau bani aiurea...

    RăspundețiȘtergere
  9. cu adevarat, aceste double decker buses mi-au ramas si mie ca o amintire placuta:

    http://munteanuk.blogspot.com/2008/03/en-worth-trying-in-uk-ro-merit-ncercat.html

    http://munteanuk.blogspot.com/2009/04/about-public-transport-in-uk-7-despre.html

    RăspundețiȘtergere