marți, 21 septembrie 2010

Party Week

Salutare

Frehmen's Week Manchester
N-am mai scris in week-end pentru ca nu am facut decat sa stau si sa ma odihnesc. Nu mai tin minte care a fost ultma mare stire pe care am postat-o, dar, au reusit sa fac un fel de mancare fara sa-l distrug, de care sunt foarte mandra si care se va termina in curand. Sambata, dupa ce am fost la nu stiu ce curs introductiv pentru studentii de la master, in care un profesor de la inginerie incerca pe cat posibil sa ne sperie, am trecut pe la St. Peter's House, Church and Chaplaincy pentru ca dadeau supa gratis. Este o casa a cultelor, in care mai multe religii si secte isi tin, fie slujbele, fie ore de studiu...etc. Le-am luat programul si am vazut ca tin cursuri gratuita de Thai Chi, ma gandesc sa incerc sa ma duc si lectii de chitara, asa mi-as putea tine antrenamentul. In rest, mai toti crestinii tin cate o slujba cate o zi pe saptamana, si mai au si budustii ceva sesiuni de nu mai tin minte ce.


Rabbi cu o taraba de freshmen's week Manchester
Cam atat am facut sambata, duminica, doar am stat si m-am odihnit, si am mai facut putina curatenie. Odihna a fost super utila pentru a ma pregati pentru Freshmen's Week. Luni m-am dus la facultate pentru corsurile introductive. M-am intalnit cu un american din New York venit in Manchester pentru Medieval Studies, imi zicea ca facuse si dans, jazz si standard, dar tot facea jestul lui Peggy Bundy cu mana folosind o voce mai "impopotionata". Am stat la cursul introductiv pentru cei de la istoria artei, am intrat in sala, si fiecare statea in coltisorul lui, in patratelul lui, fara sa schiteze ceva pentru ceilalti. Mi s-a parut destul de ciudat, mai ales ca prin colegii de aprtament ii cunosc pe cei de la Buisness School care sunt foarte prietenosi intre ei. Astia de la istoria artei, zici ca sunt cei de la muzica sau cei de la coregrafie. Un fel de formalism de-ala politicos si fals de care nu prea am neovie. Adica prefer o injuratura zdravana decat un zambet fals. Dupa cuvantarea coordonatoarei, au venit cei de la doctorat si ne-au servit cu vin si suc, asa ca am baut un pahar de vin pe la ora 3 dupa masa, pe stomacul mai mult sau mai putin gol.

Freshmen's Week Manchester
Fiind Freshmen's Week, cand treci prin centru, nu ai cum sa nu te intorci cu un pumn de fluturase la camin. Sunt petreceri in fiecare seara, peste tot, fiecare club incearca sa faca cea mai mare si mai tare petrecere. Sa explic ce este cu aceasta saptamana. Este sapatamana in care mai toti studentii sunt in oras, si nu se fac cursuri, deoarece unii mai au treburi administrative de terminat. Astfel, toti studentii sunt la un loc, fara sa aibe momentan vre-o obligatie. Astfel, poti vedea in timpul zilei englezoaicele imbracate in jeansi si tricouri cu un plover ceva pe ele. Adica imbracate de strada, etc. Ei, in timpul nopti, cand se face mai frig, le poti vedea in fuste mini pantalonasi scurti, sau in rocite scurte si vaporoase, fara sa-si puna vre-o haina pe deasupra sau plover ceva. Cand le-am intrebat de ce fac asta, adica nu-si pun vreo haina ca sa nu inghete, raspunsul a fost: Ah, but that's not cool!; Ok, daca tu consideri ca arati foarte misto dardaind de frig...eu o sa continui sa fiu demodata si o sa-mi pun o haina pe mine mai ales noaptea. Ba mai mult, imi voi pune si ceva pe cap ca sa intru in rand cu bunicutele.

Invitatia la petrecerea din seara asta
Am decis ieri sa ies cu colegii de apartament, si am fost la niste cunostinte de-ale Alexandrei (grecoaica) si am stat la un pahar de votca cu cola de vorba. E bine ca nu aveau boxe ca sa puna muzica, ca baietii astia ascultau numai house. Astfel s-a facut ora 1 si am pornit catre camin, dar cu toata gasca ce numara: doi greci, un rus de origine pakitaneza, un norvegian, o americanca, o spanioloaica (colega mea de apartament Almudena) si eu.  Mi-am dat seama ce speriati de bombe sunt astia din vest. Americanca nu se simtea bine ca nu a avut voie sa-si aduca spraiul paralizant din state (acesta fiind ilegal in UK). Eu eram destul de calma mai ales ca stau intr-un cartier plin de imigranti indieni si de tot felul, care n-ar fi idioti sa-ti faca ceva si sa riste deportarea, mai mult ma ingrijorau gastile de huligani englezi care ieseau beti turta din baruri la ora aia; ba chiar am avut minunata placere de a vedea o bataie de bar a carei urmare a fost cu aruncarea (la propriu) din local a scandalagiilor. Noi fusesem de partea celalata a bulevardului asa ca n-aveam treaba, urmaream spectacolul.

Freshmen's week (pitipoance cu cocalarul)
Am ajuns la noi in camin cam pe la 2 si am mai stat cu totii de vorba, la un al 2-lea pahar de ceva (eu mi-am pus doar suc) pana pe la ora 4 dim ora UK. Am adormit, dar problema ar fi ca m-am trezit pe la 8:30 dimineata, in principiu din cauza ca e ora 10 in Romania. Exista oarecare probleme cu orarul, adica ma culc pe la ore normale de UK cum ar fi ora 23, dar ma trezesc pe la 8:30 maxim 9. Oricum, azi am incercat sa ajung la International student's session, dar am intarziat, si cand am intrat in sala unde se tinea, am vazut ca e un curs de la facultatea de medicina, pentru asistente medicale. Am mers in hol, unde trebuia sa fie un ecran pe care scrie ce se intampla in fiecare sala, dar nu l-am gasit asa ca am plecat inapo la camin, lunad-o prin parc si admirand veverite. Am ajuns si am terminat mancarea, am pus vasele in masina de spalat si inca se mai afla la spalat (dupa aprox o ora), si pentru ca e Freshmen's week, in noaptea asta e petrecere la parter in cladirea in care stau. Se vine cu bautura si cu prieteni. Abia astept sa se termine saptamana, sau poate azi se gandesc pe la ora 11 sa mute petrecerea mute in oras.

                                                                                                               Vrabiuta.

3 comentarii:

  1. Felicitari pentru mancarea reusita :)

    RăspundețiȘtergere
  2. oau, ce de petreceri! inteleg k la un moment dat se mai plictiseste omul dar nu si ei

    oricum, viata pe-acolo pare sa fie activa, fie ca vrei sau nu :P

    RăspundețiȘtergere
  3. intr-adevar, ceea ce incepe asa, cu o nevinovata reclama prin campusuri:

    http://munteanuk.blogspot.com/2008/01/din-viaa-studeneasc-2-student-life.html

    se incheie adesea asa:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1220579/Carnage-Shame-drunken-student-caught-urinating-war-memorial-mass-pub-crawl.html

    RăspundețiȘtergere