joi, 16 septembrie 2010

Aterizare fortata

Titlu ales pentru a impresiona....


Well....dupa cum poate stiti am ajuns in Manchester luni 13, pe la ora 12:30, fara bagaje :D, fara telefon si fara internet. Cei de la british arways au reusit sa-mi piarda ambele valize. Astfel aveam cu mine in rucsacul din spate, care continea o geaca, un hanorac si o umbrela (bine ca am fost inspirata), doua aparate foto, un hard extern (foarte util), farduri (si mai util), ceva bijuterii...etc...adica tot felul de lucruri care nu-ti trebuiesc intr-un astfel de moment. Asa m-am trezit ca o adevarata pitzi cu farduri in geanta, dar fara lenjerie, fara sapun, adica fara aceste accesorii inutile.

Univ din Manchester (o vad de la geam)
Partea interesanta a fost ca nu eram singura. Erau cel putin 11 romani dintre care 6 studenti care au venit pentur prima data in manchester, si au ajuns fara bagaje. Am completat toti formularele, si eu am plecat spre camin. Am mai luat si pe 2 dintre studenti intr-un taxi, deoarece afara ploua torential, si stiam sigur ca as face vreo ora jumate pana la camin (ca mai trebuia si gasit).


Am ajuns la camin...rupta de oboseala (noaptea precedent dormisem doar 2 ore) si m-am dus in camera. Credeti ca m-am odihnit? neah....ar fi fost prea simplu.  Am vazut ca incuietoarea nu merge de loc, asa ca omul de la receptie, mi-a zis sa-mi iau lucrurile pt moment ca o sa vina imediat cineva s-o inlocuiasca. Astfel ...cu restul de 10 kg ramase, am plecat spre central orasului pentru a-mi lua o cartela cu nr de anglia, pt ca, dupa cuam am amintit, nu aveam mai nimic. M-am intors cu ea dupa vreo 2 ore pentru ca traficul m-a ametit rau de tot, am dat mesajele de urgenta si anume ca am ajuns si am plecat pentru o a 2-a oara pentru a lua lucrurile de care aveam neaparata nevoie :  plapuma, perna, pijama, lenjerie corp, pasta de dinti, sapun,desigur, mancare, etc. E bine ca eu am mai fost in Manchester in 2008 si stiam cam pe ude gasesc agazine bune si lucruri ieftine ca sa nu iau prea multe tepe.
Camera mea dupa 2 zile de munca

Astfel am mai adunat inca vreo 10 kg (intre timp imi golisem ghiozdanul din spate in camera care acum avea incuietoare).  Le-am lasat si pe astea in camera, si am plecat pentru a lua ultimul lucru: furculita si foarfeca. Nu mai puteam de oboseala si am luat prima chestie pe care am gasit-o, apoi am intrat intr-o shaormerie, si cred ca am stat vreo 15 min si m-am holbat la cele 7 variante, apoi am comandat ceva ce am mancat super repede ( ca in ziua aia nici nu prea mancasem de atata stres).

M-am intors la camin, m-am decis sa fac un dus, dar din cauza ca fusesem in alerta toata ziua, nu prea mancasem, nu ma odihnisem, dupa ce am iesit din dus, am inceput sa tremur de nu mai puteam. M-am bagat cat de repede am putut in pat unde m-am linistit si am adormit pana a 2-a zi la 6 dim (ora UK). Daca tot ma trezisem, m-am decis sa-i sun pe aia cu bagajele ca sa le dau nr meu de telefon, si bine am facut, pentru ca aveau si adresa mea gresita, ma trezeam ca mai stau inca o zi fara lucruri.


Camera mea dupa cele 2 zile de munca
Asadar a 2-a zi am stat toata ziua in casa, steptand laptop-ul si valizele, care au venit pe la pranz. Am desapachetat, mi-am dat seama de cat de obiereasca e camera mea, care e foarte incapatoare. Nici nu am mancat prea bine de pranz pentru ca au tot venit lucrurile. Am incercat sa fac legatura la internet, dar tot nu mergea asa a ca trebuit sa-i sun. Am stat de vorba cu respectiva persoana aproximativ 10 min si tot nu s-a rezolvat. Apoi a promis ea ca o sa ma sune cineva in maxim 2 ore. In timp ce vorbeam eu cu persoana de la internet, vorbea si Andrei (fratimiu) din SUA despre aceeasi problema. Cum am inchis eu telefonul, am primit sms-ul de la el, anuntandu-ma ca o sa ma sune cei de la net in maim 2 ore. Am avut inspiratia de a verifica peste o ora daca functioneaza si am avut placuta surpriza sa observ ca merge bine. Asa ca nu m-am mai stresat si am intrat la dus. La vreo 3 ore m-au sunat ca sa verifice daca totul e in regula, si le-am zis ca e bine.

Azi (15.09.2010) am inceput in forta. Mai erau foarte multe lucruri de comparat. Am fost cu colega mea de apartament Almudena la cumparaturi de chestii utile. Aveam nevoie de cearsafuri, tigaie, oala, farfurie, cutite, asa ca le-am cumparat, fie de pe la arbi, fie de pe la magazine mai mari precum ASDA. Am luat cam toate ustensilele de gatit si de locuit inafara de.....mancare. Who needs it? Am plecat apoi spre central orasului pe jos (am ajuns in vreo 40 de min de plimbare), unde mi-am achizitionat in cele din urma botosei de casa, ca sa nu stau in sosete ca nu-i bine. Deci tot nu mi-am luat mancare. M-am intors in camera. Ar mai fi trebuit sa mai ies sa cumpar ceva hranitor, dar am renuntat la idee, astfel, am imprumutat un pic de ulei de la Almudena si am pus niste legume in tigaie(un fel de amestec pe care il luasem cand am ajuns fara bagaje si pe care l-am tot consumat crud pentru ca nu aveam ustensile de gatit). Cred ca de maine, lucrurile se vor echilibra mai bine si n-o sa mai fie atata alergatura si sa-mi pot lua mancare calumea.
http://blog.edmundo.ro/?p=193   <- povestea celorlalti studenti care au aterizat fara bagaje.

Apus de la geamul de la bucatarie
                                                                                                                Vrabiuta.

3 comentarii:

  1. Bine ca ai ajuns cu toate la zi. Sper sa fie mai linistite urmatoarele zile! Sa ne pov ce te apuci sa gatesti! Esti foarte descurcareata!
    Pipici!Aspetam noutati

    RăspundețiȘtergere